De Donk krijgt toch subsidie van de gemeente Molenlanden. Na een eerdere afwijzing kwam deze week het nieuws binnen dat we in totaal 100.000 euro tegemoet kunnen zien voor het uitvoeren van groot onderhoud.

We zijn enorm blij met deze toezegging. Het geld, dat in twee delen van 50.000 euro wordt uitgekeerd in 2023 en volgend jaar, zal voornamelijk gebruikt worden om nieuwe damwanden te slaan.

Eerder werd de subsidie aanvraag afgewezen. In april dit jaar gaf de gemeente daarvoor drie redenen. Er zou geen draagvlak zijn binnen het dorp voor De Donk, er zou geen lange termijnvisie zijn en er zouden problemen zijn met openbare orde en veiligheid.

Wij herkenden ons niet in die argumenten en hebben officieel gereageerd, en op verzoek van de gemeente onze toekomstvisie vastgelegd en gedeeld met de gemeente.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is de lucht geklaard. De sympathie voor De Donk in Hoornaar en omgeving is alleen maar gegroeid door deze affaire.

Hoe de ruis ontstaan is op de lijn, weten we niet. We willen nu geen zondebok meer aanwijzen, maar aan de slag gaan met het groot onderhoud. We hebben een mooie basis om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}