Toch subsidie voor De Donk

De Donk krijgt toch subsidie van de gemeente Molenlanden. Na een eerdere afwijzing kwam deze week het nieuws binnen dat we in totaal 100.000 euro tegemoet kunnen zien voor het uitvoeren van groot onderhoud.

We zijn enorm blij met deze toezegging. Het geld, dat in twee delen van 50.000 euro wordt uitgekeerd in 2023 en volgend jaar, zal voornamelijk gebruikt worden om nieuwe damwanden te slaan.

Eerder werd de subsidie aanvraag afgewezen. In april dit jaar gaf de gemeente daarvoor drie redenen. Er zou geen draagvlak zijn binnen het dorp voor De Donk, er zou geen lange termijnvisie zijn en er zouden problemen zijn met openbare orde en veiligheid.

Wij herkenden ons niet in die argumenten en hebben officieel gereageerd, en op verzoek van de gemeente onze toekomstvisie vastgelegd en gedeeld met de gemeente.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is de lucht geklaard. De sympathie voor De Donk in Hoornaar en omgeving is alleen maar gegroeid door deze affaire.

Hoe de ruis ontstaan is op de lijn, weten we niet. We willen nu geen zondebok meer aanwijzen, maar aan de slag gaan met het groot onderhoud. We hebben een mooie basis om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Read More

Zomer 2023

De Donk ligt er prachtig bij en we hopen binnenkort ook de gebouwen een goede opknapbeurt te kunnen geven. Voor dit seizoen hebben we met het bestuur plannen gemaakt voor een aantal nieuwe activiteiten op de Donk. Er is dit jaar nóg meer te doen, voor jong en oud!

Nieuws

Afval

Een aanzienlijk deel van onze begroting gaat naar de kosten voor afvalverwerking. Deze zijn in het afgelopen
jaar sterk toegenomen. Daarom vragen we alle bezoekers om afval zoveel mogelijk op te ruimen en zo
mogelijk mee naar huis te nemen, om de kosten te beperken. Dank voor de medewerking!

Donk nieuws

  • Er is keihard gewerkt op de klusdag op 15 april door 25 vrijwilligers, waaronder wethouder Bram Visser. De Donk ligt er weer prachtig bij en is klaar voor de zomer.
  • Het bestuur is in gesprek met de gemeente over een bijdrage voor groot onderhoud van de gebouwen en de damwand. Hierover hebben artikelen in AD en Het Kontakt gestaan.
  • De WC’s zijn al opgeknapt en staan strak in de verf.
  • Er staat een nieuwe speelgoedkist op De Donk, gevuld met speelgoed waar alle kinderen mee kunnen spelen. Vul hem vooral aan als je speelgoed over hebt.

Activiteiten

Viswedstrijden
De visclub organiseert wedstrijden voor jeugd tot 14 jaar, 14 en 28 juni, 12 en 26 juli, 9 augustus, van 19.00 tot 20.00 uur.
Doe mee en word kampioen van Hoornaar! Meld je aan door een berichtje te sturen naar Marcel Oskam: 06- 38303455

Vrijwilligers gezocht

We zoeken nog vrijwilligers voor:
Hulp bij het schoonhouden van de WC’s en kliko’s
Wie kan er af en toe bijspringen om de wc’s schoon te houden, nieuwe wc-rollen op te hangen, en de vuilniszakken in de kliko’s te vervangen? In de zomer kunnen we alle hulp gebruiken, ook als het maar af en toe is. Help je mee? Laat het weten via verenigigdedonk@donkhoornaar.nl.

Repair café
We zouden graag een repair café organiseren en zoeken vrijwilligers die willen ondersteunen. Heb je twee rechterhanden en wil je je dorpsgenoten helpen? Meld je aan bij Jannie Rietveld via activiteiten@donkhoornaar.nl.

Workshop vogelhuisjes en insectenhotels maken 
Vind je het leuk om met kinderen te knutselen, en kun je af en toe een pleister plakken?
Meld je aan bij Jannie Rietveld via activiteiten@donkhoornaar.nl

Read More

Nieuws Mei 2023

De zomer komt eraan en wij hebben er zin in! De Donk ligt er prachtig bij en we hopen binnenkort ook de gebouwen een goede opknapbeurt te kunnen geven. Voor dit seizoen hebben we met het bestuur plannen gemaakt voor een aantal nieuwe activiteiten op de Donk. Er is dit jaar nóg meer te doen, voor jong en oud!

 

Algemene Leden Vergadering
3 mei, vanaf 20.00 uur bij De Donk

Op de agenda staan onder andere een wijziging van onze statuten en een update over de gesprekken met de gemeente over een bijdrage voor groot onderhoud aan het terrein. Voor de volledige agenda, zie (achterzijde) de flyer.

 

Kofferbak verkoop
13 mei, 10.00 tot 13.00 uur, parkeerterrein De Donk

Kom gezellig tweedehands spullen kopen, verkopen of kletsen met dorpsgenoten. Fietskar, bolderkar en verkoopkleedjes zijn allemaal welkom. Stel je plekje veilig en meld je aan via activiteiten@donkhoornaar.nl.

 

AED training
31 mei, vanaf 20.00 uur bij de Donk

Leer hoe je levens redt met een AED. Deze training door Sander Deelen levert geen certificaat op, maar leert je wel hoe je een AED gebruikt. Er is plek voor max. 12 deelnemers. Geef je op via activiteiten@donkhoornaar.nl.

 

Viswedstrijden voor jeugd tot 14 jaar
14 en 28 juni, 12 en 26 juli, 9 augustus, van 19.00 tot 20.00 uur

Doe mee en word kampioen van Hoornaar! Meld je aan door een berichtje te sturen naar Marcel Oskam: 06-38303455

 

Vrijwilligers gezocht voor:

Repair café

We zouden graag een repair café organiseren en zoeken vrijwilligers die willen ondersteunen. Heb je twee rechterhanden en wil je je dorpsgenoten helpen? Meld je aan bij Jannie Rietveld via activiteiten@donkhoornaar.nl.

 

Workshop vogelhuisjes en insectenhotels maken

Vind je het leuk om met kinderen te knutselen, en kun je af en toe een pleister plakken? Meld je aan bij Jannie Rietveld via activiteiten@donkhoornaar.nl

 

Read More